Dette skal du vide, inden du begynder at male

0
254
male

Har du et lille hjemmeprojekt i gang derhjemme? Så har du sikkert brug for noget godt maling. Nedenfor beskriver vi hvad du skal være opmærksom på, når du skal på udkig efter ny kvalitetsmaling til hjemmet.

 

Hvorfor vælge kvalitetsmaling?

Kvalitetsmaling holder i længere tid uden at blive mat at se på. Herudover så er det også lettere at vedligeholde. Dårligt maling vil miste noget af sin glans over tid, og hvis du får brug for at rengøre vægge en dag, så vil du også opleve at malingen vil tage dårligt imod dette.

 

Hvorfor er det vigtigt med træbeskyttelse?

Træbeskyttelse er især vigtigt at bruge, hvis du har trævægge som har direkte kontakt med solens stråler. Dette forekommer især i mange danskeres sommerhuse. Den direkte sol er skadelig for din facade, hvis du ikke husker at behandle træet med træbeskyttelse.

 

Hvis du glemmer at behandle facaden, så vil du opleve at træet begynder at slå revner og bøje sig.

 

Hvorfor bruge vådrumsmaling?

Vådrumsmaling er effektivt i de rum, hvor der dannes fugt. Det kunne f.eks. være badeværelset, bryggerset og køkkenet. Vådrumsmaling gør sådan at der ikke trænger fugt ind igennem malingen. Dette er selvfølgelig godt, fordi du på den måde holder mug osv. ude af hjemmet.

 

Vådrumsmaling er dog ikke det eneste du bør bruge, hvis du skal renovere et badeværelse eksempelvis. Du bliver også nødt til at gøre det nødvendige forarbejde, hvilket indebærer at vådrumssikre rummet. I korte træk, så betyder det at der skal flere lag til, før du bruger vådrumsmalingen.

 

Hvad er forskellen på væg og loftmaling?

Den helt store forskel på det, er at vægmaling er mere slidstærk. Vægmaling har en mere robust overflade, fordi det kan blive nødvendigt at kunne rengøre væggene. Modsat så sker det ikke så tit, at man har brug for at rengøre ens loftmaling.

 

Står du og mangler noget billigt maling i høj kvalitet, så læs mere her.