Døjer du med hovedpine i undervisningen?

0
412

Rigtig mange studerende oplever i løbet af deres undervisningstid, at de får hovedpine – som naturligvis kan forstyrre din koncentration. Dette kan ske for alle lige fra de små folkeskoleklasser, til de videregående uddannelser. At få hovedpine ved længere tids koncentration kan skyldes flere forskellige ting, og det er derfor vigtigt at du undersøger for dig selv, hvad hovedpinen kan skyldes. Vi kommer herunder med nogle årsager til, hvordan de fleste får hovedpine når de sidder og her undervisning.

Forkert siddestilling

En af de hyppigste tilfælde, hvor studerende oplever at få hovedpine, kan være spændingshovedpine som blandt andet opstår, hvis du sidder i dårlige arbejdsstillinger, over længere tid. Tænkt derfor en ekstra gang over, hvordan du sidder når du har undervisning. Begynder du at se bedring efter denne ændring, har du problemet her.

Spændingshovedpine kan også opstå ved for lidt søvn. Så ved du at du ikke får tilstrækkeligt med søvn, så er det også er god ide at have fokus på at få mere søvn.

For lidt motion

Er du meget inaktiv i hverdagen, så kan du også opleve at du har tendens til oftere at have hovedpine. Det værste som folk kan gøre, hvis de har muskel og led smerter, er alt lægge sig på sofaen og vente på at det går over – for det gør det ikke. Du er nødt til at dyrke noget motion efter bedste evne, og over tid, vil du opleve at det bliver meget nemmere at dyrke noget motion – og du vil se at din hovedpine også vil blive bedre.

Kniber med øjnene

Har du lagt mærke til om du kniber med dine øjne, når du læser noget på tavlen eller whiteboardet? Dette kan være et tegn på at dine syn ikke er så godt som det burde være. Hvis du kæmper med at få læst det som er skrevet langt væk fra dit bord, så vil du også have en stor risiko for at få hovedpine – efter længere tid. Det vil derfor være en rigtig god ide, hvis du får bestilt en tid til en synsprøve hos din lokale optiker.