En kort guide omkring ungdomsuddannelser i Danmark

0
50

Der er rigtig mange af unge, der er i tvivl om, hvilken ungdomsuddannelse, de skal vælge i dag – og det er fuldt forståeligt. Det kan nemlig være rigtig svært at vælge en ungdomsuddannelse, fordi det er en kæmpe beslutning, der potentielt kan have indflydelse på resten af ens liv.

I disse afsnit vil du blive præsenteret for en række af de mest udbredte ungdomsuddannelser, og hvorfor det kan være relevant at vælge af en disse, uanset om du bor i Vejen, Vamdrup eller Vojens.

HF som ungdomsuddannelse

Ungdomsuddannelserne i Danmark er kendetegnet ved, at de bliver beskrevet med deres initialer. HF, HHX, HTX, STX og så videre. Det kan være svært at skelne mellem de forskellige forkortelser, men du heldigvis kommet til det rigtige sted! Så, hvad er hf?

HF er en forkortelse for Højere Forberedelseseksamen, og det er en forberedende ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau. En HF er relevant, hvis du har ambitioner om at søge ind på et erhvervsakademi eller professionsbacheloruddannelse. En HF er endvidere kendetegnet ved, at du målretter dig specifikt mod den type af videregående uddannelse, som du sigter efter.

De mest udbredte

STX og HHX er de mest udbredte ungdomsuddannelser i Danmark, og de henvender sig begge til en relativ bred vifte af videregående uddannelser. STX er en forkortelse for almen studentereksamen, og den er især kendetegnet ved dens bredde, fordi der bliver udbudt mange forskellige fag, de peger i forskellige retninger.

En HHX er en forkortelse for Højere Handelseksamen, og den er målrettet dig, som ønsker at arbejde inden for handel, markedsføring og økonomi. Det er dog vigtigt understrege, at en HHX ikke er forbeholdt en karriere inden for det ovenstående, da den også giver dig muligheden for at søge ind på de fleste videregående uddannelser, så længe du har et højt nok karaktergennemsnit til at søge ind.