Hold julefrokost på stramt budget

0
666
sparetips

Spareguide— Rigtig meget tid som studerende bliver brugt til fest og sociale arrangementer. Mange gange er der en dyr fornøjelse, og specielt julefrokosterne koster kassen. Læs med her hvordan en julefrokost også kan arrangeres så den ikke vælter dit budget.

Når man er på SU og samtidig skal have budgettet til at dække, fest, mad- og husholdningsbudgettet, kan det sommetider være hårdt sidst på måneden. Men faktisk behøver man ikke prioritere, hvad der er vigtigst. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få det hele på én gang.

Julefrokost: Hold sammenskudsgilde

Når julefrokosten skal afholdes, kan man med fordel spare nogle penge ved at holde sammenskudsgilde. Man behøver ikke at deltage til de større arrangement som som de forskellige eventfirmaer afholder. Selvom mange tænker at der er mange udgifter forbundet med julemåneder og julefrokosterne, kan man spare mange penge ved at bede folk om at tage lidt med hver især. I bund og grund handler det jo om at se hinanden, og have et par hyggelige timer.

Det eneste, du behøver, et lokale, noget god musik som kan afspilles via telefonerne, lidt drikkelse, og selvfølge en plan for hvem der tager hvad med.

Behøver ikke at være den helt store menu

Hvis ikke du vælger at holde et sammenskudsgilde, men i stedet selv beslutter dig for at stable en menu på benene, så er der penge at spare, hvis du skærer lidt ned på kødet.

I stedet kan du servere kartofler og grøntsager i flere forskellige varianter, så folk har lidt at vælge i mellem. De fleste kan lide kartofler, og de mætter også, så folk ikke skal gå sultne hjem. Ofte vil man forbinde julefrokosten med store mængder af kød, og mad i overflod. Rigtige mange er tilfredse med 2-3 forskelligs slags, og en masse grøntsager.