Hvad skal jeg lave efter min uddannelse?

0
504

Tiden går – først børnehave, folkeskole, videregående uddannelse, hvor du får hue på. Herefter er der ingen planer foran dig, hvordan du vil gribe mulighederne foran dig, er op til dig selv. Du skal nu stå på egne ben, vælge hvad du vil og følge dine egne veje. Et spørgsmål, som de fleste studenter spørger sig selv om er: ”Hvad skal jeg lave nu?”.

Valget er dit

Når du skal vælge, kan du lytte til, hvad andre foreslår, men i sidste ende, er det dig, som skal tage den endelige beslutning. Måske har du lyst til at læse videre på universitetet eller noget helt andet. De fleste unge mennesker vælger i dag at tage et eller flere sabbatår, hvilket er en oplagt mulighed for, at du kan se, opleve nyt og få et andet perspektiv på ting f.eks. ved at rejse. Du kan få et vikarjob eller fuldtidsjob, som kan hjælpe dig med at spare op til dit ønskede mål. Af og til har du, som student brug for et pusterum fra afleveringer og stresset, som har været på dine skuldre. Denne stund giver dig tid til en anden fordybelse og tid til refleksion over, hvad du vil. Måske havde du ikke en ide om, hvad du ville før nu.

Andre veje

Tænke ud af boksen er altid sundt – du kan få lov til at være kreativ og tænke i andre baner. Dette er også en mulighed for dig, når du er færdig med din uddannelse, hvor dine bekendte vælger at læse videre, kan du i stedet vælge at starte din egen virksomhed. Allerede fra starten kan det være klogt at få professionel erfaringer inddraget, og få din virksomhed til at være tiltalende for andre måske fra udlandet. Her kan Oversættelse til engelsk være en hjælp, hvis du f.eks. skal have en tekst oversat til din virksomhed.