Hvorfor blive advokat?

0
744

Mange unge danskere vælger stadig jurauddannelsen selvom den har en læsetid på omkring 8 år. Det afskræmmer ikke de unge danskere at uddannelsen tager op til 8 år. Det er ikke barnemad at tage jurauddannelsen, og hvis du læser med her kan du finde ud af, om det er noget for dig, og om der er nogle aspekter af jurauddannelsen du kunne finde interessant.

Prestige

Mange vælger jurauddannelsen fordi den er forbundet med prestige, og der er en storære og respekt for advokater. Man ved godt at advokater har måtte arbejde hårdt for at blive færdiguddannede. Derfor er der også ofte mange advokater der ender i arbejdsløshed, da de føler sig for “gode” til mange jobs.

Hvis du kun tager advokatuddannelsen for at imponere og skabe prestige, så bliver det ikke nogen success. Du vil højst sandsynligt brænde ud, eller vil du ikke have de rette intentioner for de mange timers arbejde der ligger foran dig.

Adgangskravet

Jurauddannelsen er populær, og det ses tydeligt i adgangskravet, som ligger på over 9 i hele landet (2007). Hvis du vil have størst mulighed for at komme ind på studiet, så skal du søge efter Aalborg universitet. Hvis du vil ind på det “bedste” studie, så er Københavns universitet rangeret som det bedste af de danske universiteter. Københavns universitet ligger dog kun 41 på den liste, og du skal derfor søge til udlandet, hvis du vil gå på et af verdens bedste universiteter for jura.

Advokat typer

Når man har gennemført de første 5 år af kandidatuddannelsen, så er man jurist. Man er stadig ikke advokat, det skal man bruge de næste 3 år på. Her skal man vælge at specialisere sig, som en de typer af advokater man kan blive.

Ofte kendt fra tv kan eksempelvis være de berygtede forsvarsadvokater. Det kan også være du hellere vil være boligadvokat. Der er mange typer advokater.