Hvorfor blive selvstændig, mens man studerer?

0
131

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Tanken om at starte virksomhed, mens man studerer, virker måske helt forkert. Man har travlt med eksamener og ved stadig ikke helt, hvilken virkelighed der møder én, når man kommer ud på den anden side af uddannelsen. Men det behøver faktisk ikke være en dårlig idé. Her kan du få et indblik i, hvordan man bærer sig ad med at blive selvstændig, mens man er under uddannelse.

Hvorfor igangsætte karrieren allerede

”Jeg har da slet ikke tid til at blive selvstændig,” tænker du måske, men faktisk er studerende i en fantastisk unik position, som mange flere burde udnytte noget mere. Som studerende har man ofte et fleksibelt skema, og derfor kan man i modsætning til folk, der har fast arbejde, benytte nogle af dagtimerne til at udvikle en idé eller arbejde på et projekt. I stedet for at komme træt hjem fra arbejde og skulle i gang med at kigge på iværksætteri, mens eventuelle børn hiver én i ærmerne, har studerende den fordel, at de kan planlægge deres egen tid i langt højere grad.

Men hvad får man så ud af at blive selvstændig, udover at kunne kalde sig ”selvstændig” selvfølgelig? Der er mange goder ved at starte egen virksomhed. For eksempel vil det i mange tilfælde give dig flere penge mellem hænderne, som du kan bruge på alt det, du går og drømmer om, mens du er på SU. Er du eksempelvis træt af at gøre rent i din studiebolig, så besøg www.rengoringsfirma.dk og få dem til at gøre det for dig. Synes du, dit CV er lidt for tomt, så vil selvstændig virksomhed pynte gevaldigt. Desuden bliver du måske så succesfuld, at du allerede står med jobsikkerhed efter din uddannelse.

Hvilke muligheder er der?

Hvis du synes, det lyder spændende men ikke ved, hvad der er af muligheder, så se bare her, for der er masser af ting, du kan kaste dig ud i. Har du en god idé er det selvfølgelig oplagt at gå efter den og se, om der er nogen, der kan hjælpe dig med at virkeliggøre den, så du kan leve af at arbejde med din helt egen opfindelse eller koncept.

Men frygt ej, hvis du føler dig helt tom for nyskabende idéer. Du kan også vælge at tage en online uddannelse som for eksempel kostvejleder eller inden for andre erhverv, hvor der er lidt mere struktur omkring dig. På den måde kan du lære noget ved siden af studiet, som samtidig giver dig mulighed for at tjene penge i et job, hvor du selv sætter vilkårene og bestemmer, hvornår du vil og kan arbejde. Der er altså mange muligheder for og samtidig mange grunde til at blive selvstændig som studerende. Og selvom der ikke er nogen, der siger, det er nemt at starte sit eget, så er det det hele værd, hvis man vil det nok. Så hvis du har blod på tanden, er det bare med at komme i gang med at udtænke en idé eller melde dig til et kursus. Så er du godt på vej ud i arbejdslivet.