Skab de bedste betingelser for selvstudiet derhjemme

0
106

De fleste studerende kan nikke genkendende til at støde på udfordringer, når det kommer til eksamenslæsningen hjemme i studieboligen. Det kan være, at det halter lidt med motivationen, måske er din koncentrationsevne sat ude af spillet, eller det kan være omgivelserne ikke har de optimale forhold for læsningen. Hvis sidstnævnte især ringer en klokke hos dig, så er der hjælp at hente. Du kan nemlig forbedre dine betingelser for selvstudiet på forskellige måder. Læs med her og lad dig inspirere.

Komforten bør prioriteres højt

Når det kommer til selvstudie, er det vigtigt, at man er i stand til at koncentrere sig og fordybe sig i læsningen. Dette kan hjælpes godt på vej ved at sikre sig, at ens omgivelserne er komfortable. Ubehag kan nemlig være et forstyrrende element for læsningen, hvorfor det kan være en god idé at prioritere behagelige elementer i hjemmet. Det kan for eksempel være i form af en komfortabel sofa eller ergonomiske kontorstole. Valget afhænger i høj grad af dig, og hvordan du bedst studerer – er du mest til at omdanne sofaen til din arbejdsplads, eller foretrækker du at sætte dig ved skrivebordet? Det er helt op til den enkelte.

Musik i ørene eller total stilhed

For at kunne koncentrere sig om at læse op, kan du med fordel tænke over, hvilket lydmiljø du arbejder bedst i. Nogen sætter god musik i højsædet, når de skal fordybe sig i læsningen, mens andre foretrækker komplet stilhed omkring sig. Det kan også være, at man er vild med at lytte til lyde af naturen, havet eller noget helt tredje. Der er mange muligheder, og det handler om at lære sig selv og sine studievaner at kende. I al fald kan det være en god idé med et hørebøffer, som kan spille alt fra popmusik, til havlyde, til blot at bruges til at lukke udefrakommende støj ude.