Tag eksamenslæsningen udenlands

0
555
Kvinde læser ved en sø.

Vi er efterhånden nået en fjerdedel ind i december, og det byder for mange studerende at semesteret lakker imod enden. Selvom det måske føles som om, at man først lige er startet igen, så er det allerede snart tid til eksamener igen. Det betyder at læseferien er lige om hjørnet. Men for dem som ikke er bekendt med begrebet ”læseferie”, så er der bestemt ikke tale om en ferie i klassisk forstand. Som studerende bruger man det meste af sin tid med næsen i bøgerne. Men skal læsningen virkelig foregå i en indelukket læsesal, eller kan det gøres anderledes? Hvad med udlandet for eksempel? Find flere muligheder her.

Ingen siger at læsningen SKAL være ulidelig

Når mange studerende fortæller om deres læsning op til eksamener, lyder det ofte som om at de beskriver skærsilden. Det lyder da og hårdt at skulle sidde mange timer og dage i streg med den samme opgaver uden at kunne lave noget andet. Men der er ingen siger, at læsningen skal være ulidelig. Desuden arbejder hjernen bedre, når den udsættes for positive indtryk. Dette kan en tur til Italien fx klare.

Undgå distraktioner fra andre

Det er dog ikke altid på grund at stoffets sværhedsgrad, at det kan være hårdt at læse op til en eksamen. Det er jo ikke alle ens venner som også sidder og læser. Så de inviterer måske til fest, sender beskeder på Facebook eller frister med andre sjove ting. Derfor kan det være en god taktik isolere sig fra omverdenen. Og det kan en tur til udlandet bestemt være med til.

Det er ikke nødvendigvis dyrt  

Det virker måske lidt offensivt at tage til et andet land for at læse. Især når studerende ikke ligefrem er kendte for at have råd til at rejse i tide og utide. Men det behøver ikke altid at være dyrt. Hvis man som nu rejser til Italien udenfor sæsonen, så kan man finde ferieboliger til ganske favorable priser.