Undgå syge børn og få mere tid til dine studier

0
394
Mor kysser baby

Det er aldrig sjovt at have syge børn. Som studerende har man sjældent mange forelæsningstimer og er derfor meget fleksibel, hvilket betyder, at man selv kan passe sine børn hjemme, når de er syge. Det laver dog ikke om på, at et fuldtidsstudie er hårdt arbejde, og at der ikke er tid eller overskud til at passe syge børn hele tiden. Derfor kan man med fordel gøre sit for at holde de små sunde og raske året rundt. Her får du et par tip til, hvordan du kan hjælpe det gode helbred på vej.

Beskyt dem mod vinterkulden

Lige nu er det sæson for snotnæser, ømme halse og influenzainfektioner. Kulden er især ekstra hård ved helt små børn, så det er vigtigt at passe godt på dem i vinterperioden.

Lang og sammenhængende nattesøvn

Søvn er afgørende for børns mentale såvel som fysiske helbred. Under søvnen udskilles væksthormoner, ligesom dagens oplevelser og indtryk bearbejdes. Børn, som til dagligt er veludhvilede, trives bedre og kan desuden bedre modstå og bekæmpe sygdom, fordi deres immunforsvar er stærkere. Derfor er det essentielt at børn får en god og sammenhængende nattesøvn.

Sunde valg til hverdag

Generelt er det vigtigt at tænke på sundhed i hverdagen og tage de rigtige valg for både dig og dine børn. Det er for eksempel en god ide hovedsageligt at spise økologiske fødevarer. De er lidt dyrere, men det kan sagtens lade sig gøre, selvom man er på SU. Shop efter sæson og hold øje med tilbud. Du kan også skære lidt ned på kødforbruget.

Derudover bør du tænker over, hvad dine børn kommer i nærheden af. Meget legetøj indeholder for eksempel kemi, som kan være skadelig for børnene. Tøj er også typisk farvet med tekstilfarve, der heller ikke er sundt og kan fremprovokere allergiske reaktioner. Du kan læse mere om økologisk tøj og legetøj og endda også købe det her.