5 ting på hvordan du sikre dig som studerende

0
93

Vil du gerne sikre dig som studerende, så følge disse 5 enkelte råd.

Forsikringer

Når man er studerende, er pengepungen i fyldt, men det er dog stadig vigtigt at du vælger at forsikret dig, i forholdt il den situation som du står i. Under alle omstændigheder, bør du have en ulykkesforsikring. Herefter kommer indboforsikring, elektronikforsikringer osv. alt efter hvad du har og ejer. Det er sværet at give et facit på, da nogle studerende bor hjemme, andre bor ude, nogle ejer en bil osv.

Studiejob

Som før skrevet, så er studerende ikke noget som gavner pengepungen, da der alligevel er mange faste udgifter som der skal betales. Vi kan f.eks. nævne husleje, hvis du er flyttet hjemmefra, køb af studiebøger og evt. softwareprogrammer. Dertil kommer der også sådan noget som sociale arrangementer. Alt kræver at man har lidt mønt på lommen, og derfor er et studiejob ved siden af studiet ret nødvendigt.

A-kasse

Det bliver på de fleste uddannelser fremlagt for alle studerende, men er du studerende er det faktisk vigtigt at du allerede melder dig ind i e a-kasse seneste et år før du er færdig med dit studie. De fleste a-kasser, vil nemlig ikke kalde dig for berettiget til dagpenge, hvis du ikke har været medlem i minimum et år. De fleste a-kasser er heldigvis gratis så længe du er studerende, og der er derfor ikke nogen undskyldning for ikke at melde sig ind som medlem.

Netværk

Nætværk er noget som både kan hjælpe dig igennem din uddannelse, men er også noget som vil gavne dig når du efter endt uddannelse skal ud og søge dig et job. Sørg derfor for at sikre dig et godt netværk, mens du går på uddannelse.

Kondomer

Som en lille joker vil vi også nævne kondomer. At være studerende er også lige med en masse fester, hvor der kan ske lidt af hvert. Vil du gerne undgå at blive forælder eller i værste fald blive smittet med en kønssygdom, så bør du bruge kondom, hver gang på for brug for dette.