Hyggelig studiebolig på budget

0
326
Hyggelig studiebolig på budget

Hjemmet er vores base, og de fleste af os vil gerne have et hyggeligt et af slagsen. Som studerende har man dog sjældent mange penge til overs, når husleje og andre faste udgifter er betalt. Derfor er der heller ikke det store budget til at indrette studieboligen. Heldigvis kan du sagtens gøre din studiebolig lidt hyggeligere uden at bruge en bondegård. Læs her hvordan.

Skab stemning med belysning

Med den rette belysning, kan du hurtigt skabe en hyggelig stemning. Spots og andre lamper er gode, når der skal læses, arbejdes og laves mad. Når det er tid til at slappe af, er de til gengæld knapt så hyggelige. Derfor kan du med fordel anskaffe en lyskilde med et varmere skær, som du kan tænde, når du skal nyde en kop the på sofaen. Bare rolig, du behøver ikke investere i en dyr designerlampe – der er mange andre muligheder. En simpel, men elegant løsning er en glødepærelampe. Det eneste, du skal bruge, er en glødepære og en stofledning med fatning. I dag er mange glødepærer LED, så du sparer også lidt penge på din elregning.

Gør det selv

Du kan sætte dit helt eget personlige præg på dit hjem ved at gøre det selv – også selvom du ikke er den helt store gør det selv-type. Der findes nemlig masser af projekter, der ikke kræver meget, men stadig gør en forskel i dit hjem. Sy for eksempel dine egne betræk til dine sofapuder. Det er billigere end at købe dem i butikkerne, og du kan frit vælge farve, mønster og motiv. Du kan også genbruge glas fra syltetøj og andet. Mal halvdelen med en retro maling, og du har en unik vase, som du ikke finder magen til.

Køb brugt

Et sidste tip er at købe dine møbler brugt. Der er mange penge at spare, når du køber din sofa eller dit spisebord i en genbrugsbutik. Samtidig med at du sparer penge, giver du også dit hjem endnu mere personlighed. Du undgår den klassiske og meget stilrene IKEA-studiebolig og får i stedet en unik bolig, der mikser nye og gamle møbler.