Når du ikke ved, hvad du skal lave i dit sabbatår

0
190

Når du står og har færdiggjort din ungdomsuddannelse, kan det være rigtig svært at finde på, hvad du så skal foretage dig. Hvis du allerede har besluttet dig for at læse direkte videre, er det nok allerede i gang med det. Men hvis du modsat har brug for en pause fra skolebænken, er du nødt til at finde på noget andet at lave. Det kan meget hurtigt blive kedeligt, hvis ikke du har noget at tage dig til. Dog er der mange forskellige ting, du kan finde på at lave.

Tag på højskole

Hvis du er vild med at lære og udvikle dig, vil det være en oplagt mulighed at tage et ophold på en højskole. På en højskole vil du sammen med andre mennesker i forskellige aldre, få mulighed for at dyrke din hobby og dine interesser samtidig med, at du bliver klogere på dig selv og andre mennesker. Tag f.eks. på idrætshøjskole med fokus på fodbold.

Tag ud og rejse

Hvis du gerne vil bruge din tid inden en uddannelse på virkelig at få oplevet noget nyt, kan du rejse ud i verden. Der er mange måder at rejse på. Der er mange, der bruger deres sabbatår på f.eks. at arbejde frivilligt i et andet land, for på den måde at få nogle helt nye oplevelser og erfaringer. Samtidig kan du også tage ud og rejse for bare at nyde noget sol og varme f.eks.

Arbejd dig til en opsparing

Hvis du gerne vil rejse, kræver det, at du har opbygget en opsparing, medmindre du skal arbejde i udlandet. Derfor kan du bruge første halvdel af dit sabbatår på at spare sammen til en rejse. Til gengæld kan du også arbejde en hel masse og spare sammen til noget andet såsom et indskud til en lejlighed, hvis det er det, du ønsker.