Studiebolig på budget

0
404
studerende arbejder

Som studerende har man ikke mange penge mellem hænderne. Det betyder, at der heller ikke er mange penge til overs at bruge på indretning. Heldigvis kan man sagtens indrette en hyggelig studiebolig, uden at det koster en bondegård. Her kan du få inspiration til billige med gode løsninger til dit værelse eller din lejlighed.

Køb brugt

Der er ofte mange penge at spare ved at købe sine møbler brugt. Ofte kan man finde møbler i meget fin stand til næsten ingen penge på Den Blå Avis eller i en af landets mange genbrugsbutikker. Der er absolut intet galt i at købe brugte møbler til sit hjem – ofte giver det faktisk en fed effekt at mikse nye og gamle møbler.

Gør det selv

Hvis du er den kreative type, kan du få meget mere for pengene, hvis du selv laver nogle af tingene til din bolig. Er du en haj med en symaskine kan du sy dine egne pyntepuder til sofaen eller sengen. Det eneste, det kræver, er at vælge stof i en farve eller et mønster, du kan lide, og du kan finde et stort udvalg af metervarer her. At sy sine egne puder er meget billigere end at købe dem færdige, og du får desuden et personligt og helt unikt resultat.

Indret med omtanke

Sidst, men ikke mindst, kan du med fordel indrette din studiebolig med omtanke. Du kommer sandsynligvis kun til at bo der i dine studieår, og derfor er der ingen grund til at bruge dyre domme på møbler, der egner sig specielt til lejligheden. Om nogle år flytter du sandsynligvis i en større og helt anderledes bolig, ligesom du med et fuldtidsjob har midlerne til løbende at skifte dine gamle møbler ud. Dermed kan det ikke betale sig at bruge en masse penge på at indrette et hjem, der lidt hårdt sagt er midlertidigt.